Punt tien                       (blader terug)

Fantasieën

Seks met zijn tweeën is iets heel moois - met zijn vijven is het fantastisch.
Woody Allen


Een van de moeilijkste dingen om te verklaren op het gebied van seks (afgezien van "Waarom doe je het met mijn moeder?", uiteraard) is fantasie. Het is zoiets persoonlijks, en de dingen die individuen opwinden zijn zo enorm verschillend, dat veel vrouwen nooit toegeven dat ze seksuele fantasieŽn hebben, deels uit schaamte, en deels uit een verlangen om iets uitsluitend voor zichzelf te hebben. Dat is eerlijk gezegd niet onredelijk. Er is niets zo zenuwslopend als dat je vriend je vraagt: "Waar denk je aan?" als je net in gedachten de Arabische prins naakt de tent ziet binnenrijden, zwaaiend met zijn ceremoniŽle zwaard. Of nog erger, de beste vriend van je man die je laat zien wat hij allemaal met een stuk zeep kan doen. En wil jij echt weten wat hij van plan is met Liz Hurley en die lieslaarzen? Precies. Ik wil hier overigens niet mee zeggen dat je je voor je fantasieën hoort te schamen, en voor vele vrouwen (en in iets mindere mate, mannen) vormen ze een essentieel onderdeel van de seksuele ervaring. Sommigen kunnen zelfs niet opgewonden raken zonder fantasieën.

Waarom vrouwen fantasieën nodig hebben

Om te beginnen lijken de seksuele hersenen van vrouwen een beetje op hun geslachtsorganen: het middelpunt is keurig opgevouwen, er is tijd en aanmoediging nodig om ze aan de gang te krijgen en ze vereisen subtiele stimulatie voordat ze zich openvouwen en blootgeven. Het seksuele centrum van een man springt daarentegen overeind bij het eerste teken van belangstelling omdat hij voorgeprogrammeerd is om zijn zaad tegen elke prijs te verspreiden. Er is dus niet veel mentale moeite voor nodig om hem op gang te krijgen. Als de seksuele fantasieŽn van mannen zo goed zouden zijn, zouden pornobaronnen in krotten wonen in plaats van in de landhuizen die ze in werkelijkheid bewonen. De erotische reacties van vrouwen worden echter voor een groot deel beheerst door hun geestelijke staat. Terwijl een man alleen maar "Kousen!" "Kont!" hoeft te denken om een erectie op te wekken als de scheve toren van Pisa, hebben wij veel meer geestelijke stimulatie nodig om onze eigen erotische floorshow op gang te krijgen.

Vrouwen worden veel minder visueel gestimuleerd dan mannen (kun jij je een vrouwelijke Picasso herinneren? Nee, precies.) Dus terwijl hun seksuele opwinding voornamelijk veroorzaakt wordt door wat ze zien, wordt die van vrouwen niet tot het maximum opgepompt bij de aanblik van een harige penis. Daarom draagt onze verbeelding zo bereidwillig haar steentje bij, mocht er seks aan de horizon verschijnen. Want hoe opgewonden vrouwen ook zijn, de werkelijke ervaring kan altijd versterkt worden door je een kamer vol met hitsige mannen voor te stellen die je gadeslaan bij het paaldansen, of een man die lijkt op een acteur die we vaag leuk vinden, die ons pakt op de motorkap van een Pontiac Firebird ergens in de woestijn. Of wat voor persoonlijke fantasieën je ook moge hebben.

Moet je het hem vertellen?

Het grote probleem hierbij is dat de meeste mannen simpele wezens zijn en beslist niet ten prooi vallen aan de duistere complexiteiten van de vrouwelijke hersenen. Zij zijn dus geneigd te denken dat als je ergens over fantaseert. je die fantasie ook in werkelijkheid wilt uitvoeren.
Hun fantasieŽn zijn meestal simpele, aannemelijke scenario's die hen (met een hoop geluk en massa's plastische chirurgie) echt zouden kunnen overkomen. Dingen als "twee blonde zussen doen het met me in alle standen" of "ik krijg mijn vriendin zover dat ze dat doorkijkding aantrekt en dan doen we het in de keuken". Dat soort dingen. Jij bent echter in staat om veel gedetailleerdere scenario's te bedenken, beginnend met wat voor soort onderbroek je draagt, en eindigend met het behangpatroon in de bar waar je stript voor geld. Maar het grote verschil is dat jij niet altijd even graag je fantasieŽn in de praktijk zou willen brengen. Vooral niet als er geweld of dwang aan te pas komt, of gewoon 12 Hell's Angels die je om de beurt nemen op een door de maan verlichte parkeerplaats. In werkelijkheid zou je het noodnummer intoetsen op je mobiele telefoon en je tegen die vettige klootzakken verdedigen, maar in je fantasie leun je alleen maar achterover achterop een Harley en mompel je "O, wat ben je groot" tegen de triomfantelijke bendeleider. Hetgeen me weer terugbrengt bij het dilemma van wat je moet doen als je vriend ernaar vraagt.

Het is zo dat hij je theoretisch misschien wel gelooft als je zegt: "Maar het is alleen maar fantasie, het heeft niets te betekenen." Maar je kunt er niet zeker van zijn dat hij niet de hele volgende maand probeert zich jouw nummertje voor te stellen en zich afvraagt of ťťn man wel ooit genoeg voor je kan zijn. Bovendien gaat het hem helemaal niets aan; misschien heb je wel een enorm scala aan persoonlijke fantasieŽn die je liever niet met hem wilt delen. Soms verpest het je genot volledig als je weet dat hij het weet, en voel je je stom. En soms kan hij echt beledigd zijn. "Mijn beste vriend? Mijn broer, godverdomme? Hoe haal je het in je hoofd?"
Uiteindelijk is het handig om een fantasieleugen bij de hand te hebben, iets onschuldigs wat je kunt oplaten mocht hij vragen waaraan je denkt en jij geen zin hebt om weinig overtuigend "Nergens aan!" te piepen. Iets over dat jullie hartstochtelijk de liefde aan het bedrijven zijn op een verlaten strand. Of misschien een kostuumdramafantasie, waarin hij Mr. Darcy is en, gekleed in kniebroek en een gescheurd hemd, je in de bosjes neemt. Het is beter om hem erin te betrekken, ook al heb je er stiekem een gapende menigte toeschouwers bij gefantaseerd.
Als je het gevoel hebt dat je eerlijk moet zijn en hem alles moet vertellen, ook al heeft hij er niets mee te maken, doe het dan voorzichtig. En zeg steeds: "Het is niet echt, ik zou dit nooit in het echt willen", alsof het een mantra is. Een laatste waarschuwing: als het over zijn beste vriend gaat, zijn vader of zijn broer, vertel hem dat dan niet. Nooit !

Moet je naar de zijne vragen?

De fantasieën van mannen zijn wat simpeler dan die van vrouwen. Vrouwen beginnen misschien met de gedachte: "Hmm, ik vraag me af hoe het is om het met een matador te doen midden in een arena... Even denken, er zouden gillende toeschouwers zijn en op hol geslagen stieren... bij nader inzien niet erg veilig. Over veilig gesproken, heb ik het raam wel dichtgedaan voordat ik naar bed ging? Er stond iets in de krant over die maniak die... O, god, ik kan maar beter even gaan kijken." Voordat je het weet, is het moment voorbij. Dat komt omdat vrouwen gemaakt waren om het vuur op te stoken, te voorkomen dat de baby's erin vallen, het eten klaar te maken en de lendendoeken te naaien, en dat allemaal tegelijk, terwijl de mannen eenvoudig gemaakt waren om bizons af te slachten, wat een hoop concentratie vereiste. En zo is het ook met seks.

Mannen fantaseren niet om hun kwijnende lid tot daden aan te zetten, maar om de snelste weg naar bevrediging te bieden zodra hij wordt aangestoten. Ze denken over het algemeen niet aan de emoties die ze graag zouden voelen en ze bedenken geen achtergrond voor hun fantasievrouw, hooguit Silicone Valley. Zijn fantasie zal dus vrij basaal zijn: "triootje" bijvoorbeeld, of "een heleboel geile vrouwen die helemaal over me heen kruipen". Als je hem in zijn ogen kijkt tijdens het voorspel en fluistert: "Waaraan denk je, schat?" zal hij zich verplicht voelen om te zeggen: "O, alleen maar aan hoe mooi je bent, lieverd." Dat komt omdat hij weet dat hij niet kan zeggen: "Ach, ik stelde me je beste vriendin vastgebonden voor, met haar prachtige tieten die tegen het wrede touw drukten", omdat je hem anders zou vermoorden en verlaten, in die volgorde. Hij zou zelfs kunnen zeggen dat hij geen fantasieŽn heeft, dat jij genoeg voor hem bent. Hij heeft terecht geleerd om vrouwelijke onzekerheid te vrezen als een wraakzuchtige en machtige godin, en zal tot het uiterste gaan om te voorkomen dat het een gesprek wordt in de trant van "Nee hoor, denken staat vrij, ik ben alleen een beetje verbaasd, denk ik", waarbij jij steeds killer wordt en op het laatst door de slaapkamer rent om je kleren op te rapen. Dus als je echt denkt dat het je relatie versterkt als je weet waarover hij fantaseert moet je uiterst zorgvuldig het juiste moment kiezen. En als je hem niet helemaal gelooft laat het dan rusten, okť? Je hebt er niets aan om te weten dat hij erover fantaseert om al je vriendinnen een goede beurt te geven, tenzij je een masochist bent. Natuurlijk is de kans groot dat dat niet zijn fantasie is en dat hij je maar al te graag vertelt wat het dan precies wel is, zodat hij je kan overhalen om het uit te voeren. En dan wordt het pas echt link.

Moet je fantasieën ooit uitvoeren?

Het hangt er helemaal van af wat de fantasie is, maar wees je er in de eerste plaats van bewust dat wat geestelijk werkt in het echt vaak tegenvalt. Zoals hij zal ondervinden als jij daar staat in je verpleegstersuniform, hevig blozend en houterig stamelend "Wilt u zich even omdraaien? Ik ga u nu onderzoeken..."
Elke fantasie waar andere mensen bij betrokken zijn, komt hoogstwaarschijnlijk niet in aanmerking. Hoewel het idee van partnerruil misschien opwindend is, komt het er in de realiteit op neer dat een stel accountants van middelbare leeftijd aan elkaar zitten te friemelen op een dralon bank. Houd het alsjeblieft bij een erotische gedachte. En triotjes leiden vaker tot waanzinnige jaloezie en wanhoop dan tot een wild, uitbundig orgasme. Er zijn echter compromissen, zoals jezelf op video vastleggen terwijl je het doet. Dat kan opwindend zijn, zonder dat je je relatie op het spel zet.
Als hij wel zijn fantasie wil uitvoeren, moet je er eerst over praten, anders zit je straks verkleed als dienstmeisje ergens halverwege de snelweg zonder script en ziet het ernaar uit dat het op een ramp uitloopt (of in ieder geval op hulpeloos gegiechel). Het is beter dat je precies het scenario kent, wie je geacht wordt te zijn en wat voor soort dingen je allebei gaat zeggen en doen. Als je van een 17de-eeuwse heer verwacht dat hij aardig en charmant is tegen jou als dienstmeisje met zwoegende boezem, en hij dan plotseling roept: "Op je knieŽn, vuile slet", loopt het alleen maar uit op tranen en verwijten.
Als de fantasie gewelddadige of SM-elementen bevat, moet je heel voorzichtig zijn. Je moet beslist een woord afspreken dat zonder meer "Stop" betekent. Als je wordt vastgebonden, doe dan nooit iets om je nek en laat hem je polsen niet te strak vastbinden. FantasieŽn van gedwongen of ruwe seks zijn weliswaar relatief algemeen, maar kunnen zeer verontrustend zijn wanneer ze worden uitgevoerd, dus kunnen ze maar beter aan je verbeelding worden overgelaten. Hetzelfde geldt voor pijnfantasieën: het is gevaarlijk terrein, en het kan makkelijk te ver gaan en je veel meer pijn doen dan je ooit van plan was, dus vermijd alle extreme dingen, tenzij je ervan overtuigd bent dat het bij je past.
Uiteraard moet je er nooit mee instemmen deel te nemen aan een fantasiescenario waar je niet echt blij mee bent of niet op je gemak bij voelt. Als hij je smeekt naar buiten te gaan in een bontjas zonder iets eronder of zijn vriend wil vragen met jullie mee te doen, heb je het volste recht om te zeggen dat hij kan doodvallen. Tenzij dat idee je echt opwindt, natuurlijk. Maar als de fantasie jullie beiden aanspreekt, en als het gecompliceerder is dan "het buiten doen", moet je je gevoelens omtrent rollenspellen misschien eens overwegen. Herinner je je het schooltoneelstuk nog? Het is net zoiets, alleen opwindender.

Rollenspel

Dit werkt misschien beter voor je man dan voor jou, omdat hij visueler is ingesteld. Daar komt nog bij dat hij er gewoon belachelijk uitziet in luxelingerie, terwijl jij er heet uitziet. Als jij hem echter verkleed als brandweerman wilt, of als een Chippendale, moet hij ook niet zeuren.
Tenslotte heeft het spelen van rollen verscheidene functies: het kan je remmingen wegnemen doordat je de kenmerken van een ander type vrouw kunt aannemen (tjonge, het lijkt hier wel een theaterworkshop, voel de pijn van je personage... ken haar gedachten... nee, hoor, kleed je alleen maar zoals zij). We hebben het hier natuurlijk over een andere sexy vrouw. De voor de hand liggende typen zijn de sexy zakenvrouw, ondeugende verpleegster (ja, ik weet het, maar mannen zijn nu eenmaal voorspelbaar), dienstmeisje, stripper, hoer, of gewoon een aantrekkelijke vreemde. O, ja, en schoolmeisje. Maar vergewis je er eerst van dat hij een nette vent is voordat je in die fantasie meegaat, en als hij wil dat je hem "meester" noemt (of nog erger, "papa"), kun je beter een trainingspak aantrekken en je zo snel mogelijk uit de voeten maken. Maak je niet te druk om het script; hij wil niet dat je in de deuropening staat te aarzelen omdat je je afvraagt wat je moet zeggen. Je hebt alleen een paar nuttige zinnetjes nodig zoals "Waarom denkt u dat u geschikt bent voor deze baan?' of "Waar doet het pijn, laat eens zien?" of "Ik ben heel stout geweest..." Het is heel eenvoudig als je eenmaal begint; je mag alleen niet in de lach schieten.
Als je er echter eenmaal in zit, zul je verbaasd staan over hoe ongeremd je je eigenlijk voelt; je bent tenslotte jezelf niet, je bent een "boze verpleegster". Het is echter ook mogelijk dat je je gewoon belachelijk voelt. In dat geval kun je beter een ochtendjas aantrekken en het als een ervaring afdoen, ook al heb je net 75 euro uitgegeven.
Als een van jullie merkt dat je niet kunt functioneren zonder de verkleedpartij, ben je natuurlijk te ver gegaan. Berg de kostuums een tijdje op en breng jezelf in herinnering dat seks leuk kan zijn, ook al speel je niet de rol van een oversekste manager. Ja, dat kan. Echt waar.

Geile praat

Er zijn nog andere manieren om van gedeelde fantasieën te genieten zonder dat er prikkerige nylon kostuums en beduimelde erotische scripts aan te pas hoeven komen. Zoals geile praat. Die kan natuurlijk elke vorm aannemen die je wilt, van een simpel "O, wat is hij groot!" tot "Vul me met je liefdeszaad, tijger".
De meeste mensen vinden sexy praat opwindend, maar het ligt er een beetje aan wat hij zegt, en hoe lacherig je je voelt. Voor sommige vrouwen is: "O, ja, schat, zuig aan mijn lul" ontzettend opwindend, terwijl anderen het alleen maar een lachwekkende en zielige imitatie van een besnorde pornoster uit de jaren zeventig vinden.
Geile praat kan vreselijk gÍnant zijn als je het nog nooit hebt gedaan. Maar een hoop mannen vinden het heerlijk om pornografische praatjes te houden in bed, en als je jezelf ertoe kunt brengen om hem te vertellen wat jou opwindt. merk je misschien wel dat het een hele nieuwe dimensie aan seks toevoegt. Vooral als je dunne muren en nieuwsgierige buren hebt.
Begin met hem te zeggen wanneer je iets lekker vindt, of waar je wilt dat hij je aanraakt (probeer dat op een erotische manier te doen, niet bevelend). Als je dat eenmaal onder de knie hebt, kun je overgaan tot iets geilere praat. Hoewel "Steek hem dieper in me" aanvaardbaar en opwindend kan zijn, kan hij echter ook teleurgesteld zijn als hij "Vul mijn kut met je hete zaad" had verwacht.
Over het algemeen worden mannen echter van hun stuk gebracht, om maar niet te zeggen ontmand, als je ineens schunniger wordt dan een wc deur wanneer ze het niet verwachten. Het is voor mannen, net als voor vrouwen, minder onthutsend als je begint met wat intiem commentaar dat sexy is zonder op hardcore rap te lijken.

Je kunt de eerste hindernis uit de weg ruimen door gewoon te vragen: "Vind je dit lekker?" of "Wat wil je dat ik doe?" En als je zijn penis altijd een piemel hebt genoemd, kan het geen kwaad om af en toe eens "lul" te zeggen. Het fantasie-element speelt ook een rol bij geile praat, omdat je kunt beschrijven wat je mentaal opwindt wanneer hij je likt of neemt. Maar voer het niet te ver door; je moet hem in geen geval vertellen wat voor rol je baas speelt in je mentale belevenissen.
Het grootste nadeel is dat hij dingen kan zeggen waar je je ongemakkelijk bij voelt of waar je om moet lachen. Als hij fluistert: "Pak aan, smerige hoer", zul je moeten toegeven dat dat iets minder sexy is dan een gesprek over belastingteruggave. Doe het echter op een aardige manier. Het is nogal vernederend om in de maling genomen te worden om je intiemste seksuele fantasieën. Zeg dus gewoon: "Ik weet dat het jou opwindt, maar zou je het misschien een beetje kunnen temperen, want het is niet echt mijn fantasie..." En dat moet hij ook tegen jou kunnen zeggen als jouw stroom van verbale vuiligheid hem niet opwindt.

Nuttige dingen die hij kan zeggen

'Ik wil je likken tot je klaarkomt.' (Attent maar opwindend.)
'Ik moet je nu neuken.' (Dringend en aards.)
'God, ik krijg een enorme stijve van je.' (Geruststellend.)
'Ik ga je helemaal suf neuken.' (Dramatisch en veelbelovend.)

De ergste dingen die hij kan zeggen

'O, god, zuig aan mijn lul.' (Het filmcontract ligt bij de post.)
'Vertel me wat ik bij je doe.' (Waarom? Weet je dat dan niet?)
'Voelt hij groot aan? Zeg eens hoe groot hij voelt in je.' (Als je bevestiging nodig hebt, moet je bij een psycholoog wezen.)
'Ik ga je neuken tot je om genade smeekt.' (Niet bepaald een prettige gedachte.)

Fantasieën om uit te voeren

De vreemdenfantasie
Je spreekt van tevoren af op een bepaalde plek (meestal een hotelbar) en wanneer je aankomt, doe je net alsof je elkaar versiert. Na een paar drankjes ga je naar de hotelkamer die je vooraf hebt gereserveerd, waar je wilde seks hebt, nog steeds in je rol van vreemden. Alle spanning van een one night stand, zonder de ontrouw.

Zuster, ik heb pijn, .. hier
Het dokters- en verpleegstersscenario is oud maar goed; het werkt altijd. Het helpt als je je verkleedt, maar dat hoeft niet. Je kunt eenvoudig om de beurt elkaar onderzoeken en de pijn wegwrijven. En het mooie is dat je alles kunt doen wat je wilt, omdat je een hoog opgeleide deskundige bent die weet wat het beste is.

Dienstmeisje en meneer
Hiervoor moet je wel in een gedienstige stemming zijn. Maar als je hem normaal gezien commandeert en twee keer zoveel verdient, kan het een leuke afwisseling zijn. Misschien moet je het maar niet proberen als jij de jongste bediende bent en hij de directeur - onder die omstandigheden is het een beetje te onderdanig. Je hoeft alleen maar een uniform in elkaar te flansen (zwarte minirok, schortje), een plumeau te kopen en te gaan afstoffen terwijl hij bevelen brult, die steeds verdachter worden. Kom op, zo'n kans krijgt hij nooit meer..

Sollicitatiegesprek
Vanzelfsprekend is er in het echt absoluut niets sexy aan een sollicitatiegesprek: je zit te zweten van de zenuwen, niet van de hartstocht. Maar in de slaapkamer kan het wonderen doen als zij een aantrekkelijk kostuum en een bril draagt en hem naar zijn liefdesdiploma's vraagt. "We willen natuurlijk wel een praktische demonstratie van uw talenten" is altijd een nuttig zinnetje. En vergeet niet zijn nummer te noteren wanneer hij aan de eisen voldoet.

Buiten
Seks buitenshuis is een favoriete fantasie van mannen en vrouwen, en het kan fantastisch zijn als je een plek kiest die a) verlaten is en b) warm. Een verlaten strand midden in de zomer, zeg maar, al zijn er daar niet veel van. Of een zonovergoten open plek in een bos, eveneens zeldzaam in steden.
Misschien heb je geluk en vind je een wei, maar kijk uit voor boze boeren en koeien die aan je ondergoed knabbelen. In wezen is seks buitenshuis een lot uit de loterij. Als je de juiste plek vindt, is het geweldig; zo niet, dan kom je in de plaatselijke krant.

Fantasieën die je beter niet kunt uitvoeren

SM
Dit is niet alleen fysiek pijnlijk, maar je loopt ook de kans diepgewortelde emotionele angst los te maken waarvan je niet wist dat je die had, met betrekking tot verlaten worden, pijn en vernedering. Misschien heb je erna langdurige therapie nodig.
Doe dit dus alleen maar als je vastbesloten bent de zaak te beperken tot lichte onderwerping in plaats van traumatische meester-slaaf-strafsessies, okť?

Triootjes
Hou op, alsjeblieft. Nee. Tenzij je het meest zekere stel ter wereld bent (en als Tom en Nicole uit elkaar kunnen gaan, is niemand veilig), moet je nooit een derde bij je seksleven betrekken. Ook geen vreemden. Zelfs niet je beste vriend of vriendin. Er komt altijd jaloezie en ellende aan te pas. En geen enkele hete sessie die de hele nacht doorgaat met twee kronkelende blondines is dat waard. Nee, echt niet. Okť, wees dan maar eigenwijs. Probeer het maar uit als je zo nodig moet, dan zul je zien dat ik gelijk heb. (Maar als je vastbesloten bent, zie dan verder bij Bizarre seks.. )

Superhelden
Om de een of andere reden verkopen veel seksshops Superman- of Batmankostuums. Dat is ongeveer net zo erotisch als je verkleden als Donald Duck. Het werkt gewoon niet. Ofschoon George Clooney nog een zekere charme had als Batman, zal je vriend er met vleermuisoren op zijn hoofd alleen maar lachwekkend uitzien. En het windt je vast niet op wanneer hij van de kleerkast duikt en het bed breekt - of je ribben. Als je echt fantasieën hebt waarin je gered wordt, laat hem dan in godsnaam een brandweermannenpak aantrekken.

In het openbaar
Tja, om te beginnen is het verboden: je kunt worden opgepakt wegens onzedelijk gedrag. Een vluggertje in de wc's van het cafť is nog tot daar aan toe, maar op klaarlichte dag, midden in het winkelcentrum, gaat te ver. Ook al heb je fantasieën waarin je wordt gepakt op het biljart terwijl de vaste klanten toekijken, in werkelijkheid zou je met het schaamrood op je kaken uit de zaak worden gegooid. Want in je verbeelding kun je alle vervelende dingen eruit knippen, maar in het echte leven niet.

In een vliegtuig
Veel mensen koesteren gedachten om bij de mile-high club te gaan. Als je een privť-vliegtuig hebt, is het een geweldig plan. Maar als je in de toeristenklasse naar Malaga vliegt, is het dat niet. Hoe denk je om te beginnen met zijn tweeŽn in het toilet te kunnen komen als je 52 beschonken passagiers moet passeren die zich niet zullen generen om commentaar te geven? En als je er eenmaal bent. komt er beslist turbulentie, en moet je naar je zitplaats terugsnellen of het risico lopen dat je met je hoofd tegen de wasbak slaat. En er staat natuurlijk een dreumes buiten te wachten die het bijna niet meer kan ophouden... Vergeet het dus maar.

(blader terug)