Punt twaalf                       (blader terug)

Bizarre Seks

Ik heb eens telefoonseks geprobeerd, maar de gaatjes waren te klein.
Anoniem


Nog een kopje thee of koffie vooraf? Want je hebt iets nodig om te kalmeren wanneer we de weinig verheffende doch vreemd opwindende wereld van bizarre seks gaan onderzoeken. Misschien heeft jouw seksleven altijd iets weggehad van de gewone binnenlandse keuken. En ben je niet van plan om aan sushi te gaan knabbelen en helemaal exotisch te worden. Daar is niets mis mee: als je gewoon het licht uit laat en Greatest Love Songs Ever op de stereo speelt, heb je het naar je zin. Maar voor degenen die ook maar enigszins geÔntrigeerd zijn door de mogelijkheden van bizarre seks, is het de moeite waard om te onderzoeken wat de voornaamste takken ervan inhouden. We hebben het echter niet over illegale, pijnlijke of regelrecht obscene dingen (als je naakt met een rubber masker op een geit wilt slaan. is dat jouw zaak), maar ik ga je geen tips geven voor hoe je dieren moet vangen, dus zoek het maar uit.
Het spreekt natuurlijk vanzelf dat je, voordat je aan zoiets begint, je ervan vergewist dat je met een lieve, betrouwbare partner bent, die je de volgende dag niet bedankt voor een hete nacht en vervolgens in een taxi springt. Anders zou je je weleens lichtelijk gedeprimeerd kunnen voelen. Bizarre seks kan erg leuk zijn, maar je kunt je er ook ontzettend kwetsbaar door voelen als je niet met de juiste persoon bent. En je moet natuurlijk niet meteen het bed induiken met iemand die je net hebt ontmoet en die met een kat met negen staarten en een paar handboeien staat te zwaaien. Als je echter gewoon wat meer van de seksuele wereld daarbuiten wilt onderzoeken met je vaste partner, is het handig om te weten wat je opties zijn. Of in ieder geval de opties die je niet in de gevangenis doen belanden.

Bondage

Onder bondage verstaan we alles variŽrend van je polsen losjes laten vastbinden met een sjaal tot ingebonden worden als een kip en aan een stoel worden vastgebonden met leren riemen om je enkels, polsen en middel. Maar of het nu bondage-light of het serieuzere werk is, waar het om gaat is dat je bewegingen tijdens de seks worden belemmerd, hetgeen jou (en je niet vastgebonden partner) tot grotere hoogten van passie brengt. Het feit dat je niet volledig kunt bewegen kan zeer opwindend zijn, niet alleen door de onderworpenheid die het met zich meebrengt (het kan zeer bevrijdend zijn om een partner alle verantwoordelijkheid te laten nemen voor wat er gebeurt), maar ook omdat je beperkte bewegingsvrijheid je bewuster maakt van je blootgestelde lichaam. Als je het nog nooit hebt gedaan, moet je je realiseren dat je het misschien niet leuk vindt, en ervoor zorgen dat hij bereid is te stoppen zodra jij dat aangeeft. En doe nooit alsof je het prettig vindt als je je onplezierig machteloos voelt, pijn hebt of overstuur bent. Het moet leuk zijn, en geen beproeving. Sjaals zijn zachter dan handboeien, maar gebruik altijd zijde of katoen en nooit nylon, want je wilt daar niet twee uur later met pijnlijke armen liggen terwijl hij probeert de knopen door te zagen met het broodmes.
Als je vastgebonden bent (en je kunt beter beginnen met alleen je handen samen te binden in plaats van je met je armen en benen wijd aan de bedstijlen te laten vastbinden), dient hij zich te vermaken door je te likken of je overal te strelen en je te plagen door je clitoris aan te raken en dan weer een tijdje naar je borsten terug te gaan, en dit af te wisselen tot je hem smeekt. Je kunt de ervaring versterken met een blinddoek. Dat intensiveert de sensaties omdat je van een van je zintuigen bent beroofd. Begin echter niet aan knevelen; dat is voor de meeste mensen te sensatieromanachtig.
Je kunt hem natuurlijk ook vastbinden... en hem langzaam aftrekken. Een paar halen, even wachten, terug... enz. Hij zal smeken als een man in de woestijn die water heeft gezien, maar houd stand. Als zijn orgasme dan eindelijk komt, zal het explosiever zijn dan het millenniumvuurwerk.
Je kunt ook schrijlings op hem gaan zitten en wippen, je zult genieten van het gevoel van macht wanneer hij smeekt om meer. Het is wat lastiger om seks te bedrijven wanneer je vastgebonden bent, tenzij je je armen boven je hoofd hebt en je benen wijd. Zoals ik al zei, een beetje kwetsbaar, maar wat maakt het uit als je het lekker vindt? Je kunt het bondagethema ook variŽren door elkaar op stoelen vast te binden (nee, niet tegelijk, natuurlijk) en elkaar oraal te bewerken. Let wel op dat je een stevige stoel neemt.
Je kunt elkaar in feite overal aan vastbinden: zware meubelstukken, bedstijlen, elkaar, maar misschien maar niet lantarenpalen, relingen en bomen, tenzij je mensen die hun hond uitlaten wilt shockeren.
Het spreekt vanzelf dat je nooit iets om je nek moet binden. Je wilt plezier hebben, niet een akelige dood sterven.

SM

SM staat voor sadomasochisme: een prettig tweetal. Sadisten zijn mensen die graag pijn toebrengen, terwijl masochisten graag pijn ondergaan, dus de perfecte combinatie is een van elk. Alleen bepaalde mensen die het allemaal nogal serieus nemen en hun weekeinden doorbrengen met het bezoeken van voorstedelijke kerkers, vallen echter onder deze categorieŽn. Voor de meesten is SM een seksueel experiment, en kunnen de rollen worden verwisseld. Maar wellicht wil je hier niet al te ver in gaan, aangezien SM in wezen gaat om pijn of op zijn minst om onderwerping en overheersing. De meeste vrouwen willen niet regelmatig de kaplaarzen van hun partner likken terwijl ze uitroepen: ´Ik ben een waardeloze slavin die gestraft moet worden´, dus als je SM in de slaapkamer gaat introduceren, stel ik een zeer milde versie voor, dat wil zeggen de versie waar leer, maskers en zweepjes aan te pas komen, maar geen littekens.
Je moet je wat aantrekkelijke leren (of plastic) kleding aanschaffen; die kan variŽren van een simpele zwarte bh en slipje tot de volledige catsuit met gaten voor borsten, en een beslagen halsband. En dat is slechts voor hem. Als het idee om je geliefde te zien paraderen in een zwart pvc poseerpak, afgezet met stalen punten, je niet met vreugde vervult, kun je natuurlijk gewoon naakt blijven - maar dan ontbreekt er wel iets. Als je het pijn/genotprincipe wilt uitproberen (en SM´ers zijn ervan overtuigd dat er slechts een dunne scheidingslijn tussen die twee is), moet je een kat met negen staarten aanschaffen, een zweepje dat er een beetje uitziet als een leren garde. Aan een echte zweep kun je beter niet beginnen: hij is geen renpaard en bovendien doen die dingen erg pijn. Sla hem met je garde zachtjes op zijn billen en ga geleidelijk harder slaan tot hij het niet meer lekker vindt. Als hij het al lekker heeft gevonden... Vergeet echter niet dat je een martelinstrument in je hand hebt, dus rustig aan. Hij kan het ook op jou uitproberen, smeer je billen dan maar beter in met bodylotion. Niet iets wat een echte SM'er zou doen, maar toch...
Misschien wil je ook wel een beetje ruwe seks proberen, hetgeen precies is zoals het klinkt en waarbij je elkaar krabt, bijt en aan elkaar trekt. Het kan opwindend zijn, maar alleen als jullie allebei zeker weten dat er niemand echt ernstig gewond raakt. Dat is echter niet zo makkelijk als het klinkt. In het heetst van de hartstocht zijn je pijnreceptoren een beetje verdoofd, zodat een schijnbare sexy beet een enorme bloeduitstorting in je hals kan achterlaten. Een veiliger alternatief is om je handen te gebruiken om elkaar neer te drukken en dan snelle, dringende seks te bedrijven, in plaats van het risico te lopen dat je elkaar voor het leven tekent.
Ik hoef natuurlijk niet te zeggen dat elke vorm van snijden, aderlating of verstikking gewoon dom en gevaarlijk is. Het is niet stoer of slim, en ik wil er niet eens een grapje over maken. Zo serieus ben ik.

Pak slaag

Dat stond vroeger bekend als de Engelse Ondeugd, omdat men buiten Engeland dacht dat Engelsen alleen maar opgewonden konden raken als ze een pak slaag kregen, omdat ze op kostschool suf geslagen waren met een rietje door homo-erotische oudere leerlingen. Ook al is het nu niet meer zo, er is nog altijd een groot aantal mannen en vrouwen die genieten van een goed pak slaag. Dus als je wilt kijken of het iets voor jou is, hoef je alleen maar je onderbroek uit te schieten en voorovergebogen voor een stoel of het bed te gaan staan, op je knieŽn voorover te buigen, of zelf over je partners knie te gaan hangen. Ik moet zeggen dat het een niet bepaald machtige positie is om in te verkeren, en het roept scherpe feministische vragen op over geweld, overheersing en onderwerping binnen je relatie... maar ach, je hebt niets beters te doen op een dinsdagavond, en je kunt altijd weer opstaan als het je niet bevalt. Een gefantaseerd rollenspel werkt hierbij goed, anders voel je je nogal stom als je zonder enige reden wordt afgeranseld. Een beetje ´0, ik ben zo stout geweest!´, ´Tja, lieverd, dan moet je straf hebben!´, doet waarschijnlijk wonderen. Pas wel op dat hij zich niet laat meeslepen en ´Hoer! Slet!´ begint te roepen bij elke klap. Het is kennelijk nogal opwindend dat je billen geleidelijk warmer worden, en na een paar klappen beginnen ze te gloeien, wat je misschien lekker vindt. Of misschien sla je hem liever naar hartelust op zijn billen... als hij het toestaat, is het een goede therapie. Leef je helemaal uit, dan voel je je daarna stukken beter. Hij misschien ook, vooral als hij naar kostschool is geweest. Een pak voor de billen moet echter niet worden aangegrepen als excuus om geweld tegen je partner te gebruiken. Als een van de twee het niet prettig vindt, moet de ander er meteen mee stoppen en niet zijn smeking om genade negeren en roepen: ´En dat is omdat je flirtte op dat feestje!´, ´En dit is omdat je nooit het vuilnis buitenzet!´ Dat is helemaal niet de bedoeling.

Watersport

De onschuldigen onder jullie zullen zich misschien afvragen wat er pervers is aan surfen, en alle anderen zullen alleen maar rillen van afgrijzen... waarschijnlijk. Watersport is natuurlijk over je partner heen plassen. De warmte en de intimiteit hiervan zijn voor sommige mensen enorm opwindend, hoewel voor alle anderen een pak wegwerpluiers iets meer sexy is. Als je echter basisrichtlijnen voor deze nogal specialistische sport wilt, begin dan met een plastic zeil en een emmer water. Als je je voorbereidt alsof je aan een grote bouwklus begint, kan er niets misgaan. Je kunt het plastic op bed of op de vloer leggen, een groot glas water drinken en over je liggende partner heen plassen, je kunt op zijn geslachtsdelen richten of op zijn mond (Mmm!), of gewoon aardige patronen op hem maken. Als hij over jou heen plast, zal hij natuurlijk moeite hebben om goed te richten, omdat erecties zorgen dat urine alle kanten op gaat, zoals bij een gieter. En als hij geen erectie heeft, waar ben je dan mee bezig? (Luister eens, ik ben een sekspert en ik hoor geen oordelen te vellen, maar het is toch niet bepaald een aantrekkelijk beeld, vind je wel?) Na afloop dweil je de boel op en hoop je dat niemand vraagt wat die vreemde lucht is die er uit de slaapkamer komt.
En als je wel zin hebt in een beetje vernedering, maar geen zin in dat gedoe met plastic zeilen, kun je het in het bad doen. Lekker. Het enige goede nieuws is dat urine niet giftig is. Dus dat is tenminste in orde.

Triootjes en orgieŽn

Bijzonder populair, als je de fictie in pornobladen mag geloven. En zelfs als je dat niet doet, zijn er genoeg contactadvertenties in dezelfde bladen om de toevallige toeschouwer ervan te overtuigen dat de helft van de bevolking zich er in de weekeinden aan overgeeft. Dat zal wel niet waar zijn, maar het komt wel voor. En áls je ervan overtuigd bent dat je een relatie hebt die het wel kan hebben als er andere mensen worden bijgehaald, zou ik zeggen: ga je gang en negeer al mijn verstandige adviezen in vorige hoofdstukken. Als je het probeert, moet het echter wel een gezamenlijke beslissing zijn. Als je man je onder druk zet om hem te vermaken door zijn beste vriend te naaien, is dat geen goed begin. Als je niet allebei even enthousiast bent, kun je het beter laten zitten. Als je het wel bent (en zeg niet dat ik je niet heb gewaarschuwd). moet je allereerst een derde persoon uitkiezen. Je moet besluiten of het een man of een vrouw wordt, en of het een bekende of een onbekende moet zijn. Met een bekende riskeer je dat je je achteraf kapot schaamt en eventueel dat je geheimpje uitlekt. Met een onbekende loop je het risico dat je akelige ziekten oploopt, om nog maar te zwijgen van de onzekerheid die je voelt als je een zeer intieme daad met een wildvreemde deelt. Als je echter belooft condooms te gebruiken en probeert deelnemers te rekruteren waarvan je (misschien via een vriend) weet dat ze niet gestoord zijn, raad ik je aan om eerder kennissen te nemen dan vrienden, vooral als je je vriend erbij betrekt. Maar als je alleen bent, kun je beter twee vrienden uitkiezen. Dan weet je tenminste dat ze relatief normaal zijn.
Als je niet weet hoe je met je triootje moet beginnen, is een hoop drank en een spelletje pandverbeuren een goede zet. Zorg dat de onderpanden bestaan uit strippen, kussen, strelen, enz. Je komt nooit ergens als je voorstelt dat de verliezer drie keer de kamer rond moet rennen onder het zingen van de herkenningsmelodie van de Titanic. Het is misschien wel lachwekkend, maar meer ook niet.
Daarna zijn er nauwelijks regels, afgezien van de voor de hand liggende (GEBRUIK CONDOOMS!) en de omgangsvormen. Dat wil zeggen dat je je tijd een beetje eerlijk verdeelt tussen de twee mensen met wie je in bed ligt. Er is niets ergers dan wanneer twee derde van een triootje een paar vormt, en als je dat gaat doen kun je je de moeite beter besparen. Als een van de deelnemers je vriend is, moet je daar helemaal mee uitkijken. En als je je relatie in stand wilt houden, moet je a) geen gewoonte maken van triootjes, b) niet emotioneel betrokken raken bij de andere deelnemer, en c) niet achter je vriends rug om met de derde persoon van het trio slapen.
OrgieŽn zijn wat moeilijker te vinden, en misschien moet je er wel voor naar clubs in armoedige achterafstraatjes in kleine steden, waar je naar grove vrouwen kunt kijken die halfslachtig worden gegeseld door kalende mannen in gevlekte onderbroeken. Maar misschien heb je wel een stel aantrekkelijke vrienden die niets leuker zouden vinden dan een jaren ´70-achtig sleutelfeestje houden, waar iedereen zijn autosleutels in een schaal gooit, er een stel uithaalt en met de eigenaar ervan naar bed gaat. Als je dat doet, moet je twee dingen in gedachten houden. Haal je eigen sleutels op aan het eind van de avond, anders kom je nooit thuis. En als het allemaal uitloopt op een regen van tranen en verwijten, zeg dan niet dat ik je niet heb gewaarschuwd.

Anale seks

Werd eerder als een handig voorbehoedsmiddel beschouwd dan als iets pervers. Ondanks de aantrekkingskracht moeten veel vrouwen er echter niet aan denken. Bij mannen is het wel geliefd, tenzij ze het met homoseksualiteit associŽren. Het biedt veel meer wrijving dan vaginale seks, hetgeen natuurlijk geweldig aanvoelt. Voor vrouwen is het echter eerder mentaal dan fysiek opwindend. Het wordt gezien als een verboden deel van het lichaam, en als je hem toegang tot je anus geeft, is het in wezen alsof je zegt ´Neem me helemaal´, wat op zich heel opwindend kan zijn. Maar mannen hebben een prostaatklier, die gestimuleerd kan worden door in hun achterste door te dringen, en vrouwen niet. Daarom hebben homo´s zoveel plezier, terwijl lesbiennes elkaars kont met rust laten.
Anale seks is niet geschikt voor een eerste afspraakje. Als je het risico loopt pijn te lijden en je je fysiek en vaak ook emotioneel blootstelt door je meest intieme deel te laten penetreren, dan kun je het maar beter doen met iemand die je vrij goed kent. Als je het echter wilt proberen, moet je eerst een paar dingen weten. De huid bij je anus scheurt heel gemakkelijk. In tegenstelling tot de vagina is de anus gemaakt voor eenrichtingsverkeer, zodat hij veel minder elastisch is. Je kunt dus veel makkelijker interne verwondingen oplopen als je partner een beetje wild is. Omdat de huid zo dun is, kan het HIV-virus ook makkelijker worden overgedragen; dus gebruik in godsnaam een sterk condoom.
Gebruik voordat hij bij je naar binnen gaat massa's glijmiddel. Het helpt enorm als je voldoende voorspel hebt gehad zodat je flink opgewonden bent. Anders verkramp je zodanig dat hij hem er niet eens in kan krijgen.
De meeste mensen maken zich zorgen om hygiŽne bij anaal contact. Zorg dus dat je van tevoren naar de wc bent geweest en je grondig hebt gewassen. Ik weet dat dit allemaal veel te veel informatie is, maar als je het ooit gaat doen, moet je dit allemaal weten. Het is ook belangrijk dat hij niet je anus uit gaat en daarna je vagina in zonder een ander condoom te hebben omgedaan. Als hij dat wel doet, kunnen er allerlei bacteriŽn worden overgebracht waar je later last van kunt krijgen. Hetzelfde geldt voor aanraking met zijn vingers. Waarom denk je dat kinderen leren dat ze van voor naar achteren moeten afvegen? Omdat het hygiŽnisch is, daarom.
Het perfecte standje voor anale seks is natuurlijk op zijn hondjes. Op die manier kan hij zien waar alles zit en kan hij makkelijker naar binnen. Hij moet er echter wel rekening mee houden dat de anus bijna verticaal is, in tegenstelling tot de vagina, die schuin naar je rug toe loopt, en dus zijn stootrichting aanpassen. Hij dient eerst met zijn vingers of een vibrator de opening iets op te rekken en dan heel voorzichtig naar binnen te gaan. Misschien is het te nauw omdat je gespannen bent. In dat geval moet je het niet forceren, want dat kan heel pijnlijk zijn. Zo niet, dan kan hij zo ver als hij kan naar binnen gaan, en als het voor jou pijnlijk voelt in plaats van alleen maar vreemd opgevuld, kan hij er gelijk weer uit. Blijf glijmiddel gebruiken als hij zachtjes stoot en het droog begint aan te voelen. Hij kan met zijn vingers je clitoris en vagina bewerken, als hij nog voldoende coŲrdinatie heeft.
Je mag niet bloeden, en het moet bijna meteen weer normaal aanvoelen als hij zich terugtrekt. Maar als het pijn doet of als je bloed ziet, kun je het beter voorlopig niet herhalen. Hij kan een anaal scheurtje hebben veroorzaakt, wat niet ernstig is maar wel pijnlijk kan zijn. En nogmaals, als je er allebei niet voor 100 procent achterstaat, kun je het beter laten voor wat het is, ook als hij erom smeekt.

Exhibitionisme

Exhibitionisten laten graag hun geslachtsdelen zien. Voyeurs houden van toekijken. En als je deze elementen in je relatie wilt introduceren, merk je wellicht dat je automatisch in deze rollen valt; of misschien wissel je ze liever af. Het probleem is dat ´jezelf vertonen´ iets meer inhoudt dan op een stoel gaan staan en roepen: ´Kijk dan!´ Exhibitionisme impliceert meestal dat je je seksueel uitdrukt in het openbaar. Je moet dus erg oppassen: misschien windt het je op om naakt voor het raam te staan, maar dat geldt niet voor je buren (tenzij het hitsige pubers zijn, die in dat geval denken dat ze dood zijn gegaan en in de hemel zijn terechtgekomen). En gezien het feit dat in het openbaar paraderen uitgesloten is tenzij je in een deken gewikkeld naar het politiebureau gebracht wilt worden, zul je minder riskante manieren moeten bedenken om jezelf te vertonen. Hiervoor zijn webcams, videocamera´s en fototoestellen handig. Als je wilt, kun je je computer zo instellen dat je slaapkamer wordt getoond, net als bij Jenni, beroemd van het Internet. Ze heeft miljoenen fans die inloggen om te kijken hoe ze zich aan en uitkleedt, haar tanden poetst, haar nagels schoonmaakt, enz. Natuurlijk kun je het altijd even uitzetten. Reageer echter nooit op e-maiIs met persoonlijke gegevens; vertel ze niet eens in welk land je woont. En hoop maar dat niemand je herkent.
Als jij en je man allebei exhibitionistisch willen doen, zijn videocamera's handig. Je kunt jezelf filmen terwijl je doet wat je wilt, en misschien zelfs de band opsturen naar een distributiebedrijf om te zien of ze hem op de markt willen brengen. Of je kunt hem gewoon opbergen zodat niemand anders hem kan zien. Zelfs naar elkaar kijken als je allebei masturbeert kan voor de milde exhibitionist al bevredigend zijn; en als je in een moedige bui bent, kun je de gordijnen openlaten. Maar je zult wel niet willen dat het zo gaat als in Confessions of a Window Cleaner, en dat er allemaal geile werkmannen op je raam staan te kloppen... dus kijk uit.

Handige artikelen voor je bizarre-seksdoos

Polaroidcamera
Ideaal voor het kieken van hete momenten, zolang je ze maar goed opbergt na afloop. ´Mam? Nee! Het is niets!´

Handboeien/sjaals
Als je handboeien gebruikt, zorg dan dat ze bekleed zijn, en raak het sleuteltje niet kwijt.

Speelkaarten
Handig voor allerlei bizarre spelletjes: de leukste zijn eenentwintigen en poker.

Blinddoek
Zorg dat hij zwart is en van zijde. Niemand ziet er sexy uit met een geruite wollen das voor zijn ogen.

Zweepje
Een zweepje is altijd handig, vooral in combinatie met handschoenen tot aan de ellebogen (maar niet voor hem).

Stevig drankje
Een stevig drankje is een essentieel onderdeel van de bizarre ervaring. Hoe denk je anders dat je lang genoeg je remmingen kunt overwinnen om op gang te komen?

(blader terug)